Åbent hus på St. Bededag

Åbent hus på St. Bededag

Velkommen til årets fineste og hyggeligste dag på Hollufgård. Vi glæder os hvert år til at møde publikum til hygge og snak om kunst, og St. Bededag er bare den perfekte dag at åbne dørene. Nu begynder sommeren nemlig, og i år har vi masser af nyheder til publikum. Som altid kan du drive rundt på pladsen, styrke dig i kaffeteltet og ved pølsegrillen, kigge indenfor i værkstederne og få en hyggelig sludder med kunstnerne. Og så har vi strøet et lille program med workshops og artist talk ud over eftermiddagen. Tidspunkter og lokaler slår vi op på pladsen.

Som noget nyt åbner vi fremover Skulpturparken på St. bededag. Vi har udviklet helt nyt kort og skiltning, der giver masser af information om parken, herregården og værkerne.
Takket være et fantastisk samarbejde med Odense Bys Kunstfond kan vi nu præsentere et udvalg af fremragende skulpturer, som tidligere udsmykkede Odense Centrum men nu har måttet vige pladsen for byudviklingen. Du kan bl.a. opleve Gunnar Aagaard Andersens berømte hovedværk fra Odense Koncerthus, som nu får nyt liv i herregårdsparken. Og føl historiens sus, når kongen rider igennem parken som genfærd i form af Kate Skjerning store rytterstatue af lysende tråd.
Bagefter kan du gå på jagt i skovens dyb efter Jens Chr. Jensens “Læk sæk” – 60 sække fyldt med sand hænger ned fra trækronerne. Find dem og deltag i konkurrencen om, hvilken sæk der først går hul på. Desuden er der nye værker af gruppen MIMWAJ fra Norge, Ida Guldhammer, Frank Fenriz, Erling Tingkær, Lisbeth Krag Olsen, Freja Niemann Lundrup og Erling Janum. I alt 54 værker venter med oplevelser i det smukke landskab, hvor natur og kultur, fortid og fremtid smelter sammen.

Velkommen til en hyggelig dag! Kunstværkstederne og residenciet på Hollufgård er også jeres. Og I kan gå på opdagelse i Fyns største skulpturpark gratis, hver dag hele året rundt.

Program:

12.00 – 17.00: Værkstederne er åbne
13.00 Åbning af Skulpturparken, v/ Anders W. Berthelsen, (formand for Odense bys Kunstfond) og Ole Lejbach (formand for Hollufgårds bestyrelse)

Skulpturparken
Brug det nye kort over Skulpturparken og oplev de mange spændende værker af danske og internationale kunstnere

Workshops
(Tidspunkt og sted slås op på pladsen)

Grafikværkstedet
Kom og se kunstnere arbejde med grafiske teknikker i Grafikværkstedet. Hør om, hvordan de grafiske værker bliver til og få en snak med kunstnerne. Der vil være eksempler på grafik på væggene og det er muligt at slå en handel af, hvis du skulle forelske dig i et værk. Får du selv lyst til at mærke papiret og prøve trykprocessen, så kom og prøv at trykke med skabelon. Du udfolder din kreativitet ….klipper skabelonen og vi trykker.

Serigrafitryk på t-shirt, v/ Begitte Lynge Andersen
Få fremstillet en smart t-shirt med særtryk af Hollufgårds nye flotte logo

Workshop i cyanotopi, v/ Ida Guldhammer
Cyanotopi er en af de ældste kendte fotoprocesser. Jern og Kalium blandes til en lysfølsom emulsion som påføres trykpapir, der efter tørring kan eksponeres i sollys og fremkalde et cyanblåt billede.

Artist talk
(Tidspunkt og sted slås op på pladsen)
To træmænd og et stoneface
Velkommen til en hyggelig og spæmdende samtale mellem tre farverige billedhuggere. De to trækunstnere Timothy Edmunds (UK) og Niels-Erik H.v. Øhlenschlæger har selskab af konceptkunstneren Freja Niemann Lundrup, som elsker at arbejde i sten.

 

Facebookmail
Facebook