Artist talk med Marie Retpen

Artist talk med Marie Retpen

Torsdag d. 7.3, kl. 17-18.30
Borgernes Hus, 3. sal
Odense Banegård Center
Østre Stationsvej 15
5000 Odense C

Glas er et forunderligt materiale, uundværligt i dagligdagen, smukt som kunsthåndværk og samtidig med næsten ubegrænsede muligheder som kunstnerisk medie. Når den danske kunstner Marie Retpen arbejder med glas, skaber hun ikke blot smukt kunsthåndværk af fineste kvalitet, hun udforsker også konstant glassets evner i kunstneriske fortællinger. “Glassets påvirkelige og formbare kvaliteter og muligheden for imitation af andre materialer tiltrækker mig, og jeg bruger det til at skabe fysiske illusioner i form af objekter med referencer til alment kendte genstande.”

I sine installationer kombinerer Marie Retpen glasset med fundne hverdagsobjekter. I mødet opstår “hverdagspoesi”, men også følelsen af det “unheimliche”, når betydningen af det allermest velkendte og trygge forskydes. Værkerne inviterer beskueren ind i et kunstnerisk rum, hvor sammenstillingen af velkendte og ukendte elementer ansporer til undren og ny perception.

Marie Retpen er bl.a. uddannet ved Danmarks Designskole, Royal College of Art i London og glasskolen i Kosta I Sverige. Hun har udstillet i bl.a. Danmark, Holland, England, Schweiz, Japan og USA. Hun har modtaget flere priser og er repræsenteret på samlinger i Danmark, USA og Japan.

Hent gratis billet her

Facebookmail
Facebook