THE ARTISTS

 

Lars Abrahamsen  f. 1953
Herringe, Danmark

Lars Abrahamsen er uddannet fotograf og billedkunstner fra Århus kunstakademi og medlem af sammenslutningen Den Fynske Forårsudstilling. Udover egne træskulpturer arbejder Abrahamsen som udstillings- og bogtilrettelægger for bl.a. for Brandts, Johannes Larsen Museet og Sophienholm.

 

Ali Al-Harbi  f. 1962
Odense, Danmark

Billedhuggeren Ali Al-Harbi er uddannet på Kunstakademiet i Bagdad. Hans foretrukne materiale er bronze. I sine skulpturer udfolder han et ekspressivt, frit fabulerende fortælleunivers, som kredser om krigserfaringer og eksistentielle grundvilkår. Ali Al Harbi har bl.a. udstillet i Bagdad, Jordan, København, Roskilde og Odense.

 

Niels Bjerre  f. 1948
Morud, Danmark

Billedhugger Niels Bjerre er uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Niels Bjerre har stenen som sit foretrukne medie. Hans mytisk-fabulerende univers kredser om de naturlige stenformers indbyggede eventyragtige gestalter samt om stenen som en arkitektonisk størrelse. Han har haft talrige udstillinger i bl.a. Danmark, Nordtyskland, Ukraine og USA.
www.niels-bjerre.com

 

Rolf Demsy  f. 1951
Odense, Danmark

Rolf Demsy er uddannet ved Kunsthåndværkerskolen i København og Holbæk Kunsthøjskole. Sideløbende med maleriet har Rolf Demsy undervist i kunst igennem mange år.
www.rolfdemsy.dk

 

Roger Fohlmann  f. 1957
Odense, Danmark

Roger Fohlmann er maler, grafiker og billedhugger, uddannet ved Det Jyske Kunstakademi, og har bl.a. udstillet på Kastrupgårdsamlingen, Fyns Kunstmuseum, Bornholms Kunstmuseum samt i Tyskland og Finland.

 

Ida Guldhammer  f. 1958
Korsør, Danmark

Ida Guldhammer er uddannet ved Århus Kunstakademi og på Designskolen i Kolding som tekstildesigner og væver. I dag arbejder hun udelukkende med papir, hvor hun eksperimenterer hun med geometriske former og overfladestrukturer. Desuden beskæftiger hun sig med LandArt, hvor hun kredser om farvede objekter i landskabet. Ida Guldhammer er medlem af bl.a. Dansk Billedhuggersamfund og IAPMA og har udstillet i bl.a. Danmark, Tyskland, Polen, Italien og USA.

 

C. O. Hoff  f. 1931
Odense, Danmark

Tegner, grafiker og billedhugger. Christian Hoff er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi og har bl.a. udstillet på Det Fynske Kunstmuseum, SAK i Svendborg, Silkeborg Bad og i USA.

 

Christian Bang Jensen  f. 1983
Odense, Danmark

Billedkunstner Christian Bang Jensen er uddannet på kunstakademiet i Malmø og Det Fynske Kunstakademi og har studeret Etnografi og Social Antropologi ved Århus Universitet. Han arbejder i en bred vifte af medier, fra installation over grafik til skulptur. Christian Bang Jensen har udstillet på Malmø Kunstmuseum og på Brandts 13.
http://www.christianbangjensen.dk

 

 

Gregers Damgård Jørgensen  f. 1951
Odense, Danmark

Billedhuggeren, grafikeren og maleren Gregers Damgård Jørgensen er uddannet på Det Fynske Kunstakademi og Kolding Kunsthåndværkerskole samt i mediedesign på Odense Tekniske Skole. Det foretrukne materiale er fiberbeton, i hvilket Gregers Damgård Jørgensen udfolder sit mytiske, frit fabulerende univers. Han har bl. a. udstillet på SAK og Fyns Grafiske Værksted samt i Gråsten og på Nordisk Tegnerbiennale.

 

Bo Karberg  f. 1955
Store Heddinge, Danmark

Bo Karberg er autodidakt og har værksted i det gamle Gjorslev Savværk på Stevns. Hans kunstneriske udtryk er enkelt og graciøst og har naturen som sit foretrukne rum. Ofte tages afsæt i forhistorisk, arkaisk kunst og moderne teknologi. Bo Karberg har arbejdet og udstillet i bl.a. Danmark, Frankrig, Belgien, Tyskland, Sydkorea og Estland.
www.bokarberg.dk

 

Kurt Dupont Larsen  f. 1941
Odense, Danmark

Maler, grafiker og billedhugger, elev af Albert Elmstedt på Odense Tekniske Skole, 1957-58. Kurt Dupont har lavet talrige udsmykninger og har bl.a. udstillet i Danmark, Luxembourg, Rostock, Dublin og USA. Han er desuden repræsenteret i Fynsk Kunstmuseums samling.
www.kduplx.dk

 

Ole Lejbach  f. 1951
Odense, Danmark

Ole Lejbach er grafiker og uddannet typograf. De sidste 5-6 år har han sammen med forfatteren Jørgen Blendstrup helliget projektet Ege-ekspeditioner, hvor en lang række ukendte danske egetræer skildres i store, naturalistiske blyantstegninger. Ole Lejbach er medlem af bl.a. Fyns Grafiske Værksted og Kunstnerværkstederne Hollufgård og har udstillet i bl.a. Danmark, Tyskland, Ukraine, Slovenien og USA.

 

Christine Leu  f. 1977
Toronto, Canada

Christine Leu er master i Arkitektur og bachelor i Environmental Studies, fra University of Waterloo. Hun arbejder med installation, arkitektur og fotografi og underviser desuden i arkitektur på universitetet. Sammen med Alan Webb driver hun LeuWebb Projects, hvor de beskæftiger sig med det bestandige og det flygtige i form af rum, lys, lyd og stoflighed. LeuWebb søger at aktivere offentlige rum ved at anvende kommunikationsteknologier samt hverdags- og genbrugsmaterialer.
leuwebb.ca

 

Levin  f. 1987
København, Danmark

Levin studerer ved Det Fynske Kunstakademi og arbejder med varierede medier såsom installation, skulptur, objekt. Levin har bl.a. udstillet hos Stellwerk i Kassel og Kunsthal Aarhus.

 

Lisbeth Krag Olsen  f. 1967
Bogense, Danmark

Lisbeth Krag Olsen er uddannet på Det Fynske Kunstakademis billedhuggerlinie. Marmoret er det foretrukne materiale og hendes organiske formsprog bevæger sig i spændingsfeltet mellem ekspressiv modernisme og Thorvaldsens og Berninis klassicisme. Lisbeth Krag Olsen har bl.a. udstillet i Bogense, Odense, Nyborg, Faaborg, på Valdemars Slot, SAK og Fyns Kunstmuseum.
www.lisbethkrag.dk

 

Yngve Riber  f. 1949
Odense, Danmark

Yngve Riber er autodidakt grafiker og har udstillet i bl.a. Danmark, Japan, Ungarn, Israel, USA og Irland. Desuden har han arbejdet med land art og performance og har undervist i kunst igennem mange år.
www.yngveriber.dk

 

Jette Riedlin  f. 1953
Odense, Danmark

Jette Riedlin er uddannet på Sønderjyllands Kunstskole samt i USA, Melbourne og Stockholm og beskæftiger sig især med maleri og Land Art. Jette Riedlin har udstillet i bl.a. Odense, Sønderborg, Vejle, London og Lancashire.

 

Andrzej Siek  f. 1973
Krakow, Polen

Billedhuggeren Andrzej Siek er uddannet på kunsthøjskolen i Jarosław og skulpturlinien på kunstakademiet i Krakow. Han arbejder i sten, metal og frem for alt træ. Hans værker kredser om temaer som moderskab, livscyklus, tid, blomsting og forfald. Det kunstneriske udtryk, der har den polske holocaust-erfaring som folie, er inspireret af primitiv kunst og science fiction universet. Han og søsteren Anna er ud af en stor kunstfamilie, hvor alle generationer er kunstnerisk aktive. Andrzej Siek har udstillet i bl.a. Polen, Norge, Grækenland, Tyskland og Frankrig.
www.siekart.pl

 

Anna Siek  f. 1976
Krakow, Polen

Anna Siek er uddannet grafiker fra kunstakademiet i Krakow og Art Institute i Kankaanpää i Finland, men arbejder også med maleri og skulptur. Menneskekroppen er et gennemgående tema i hendes værker, som tager udgangspunkt i den organiske natur og kredser om vækst og død, om det blivende og det flygtige. Anna Siek og broderen Andrzej er ud af en stor kunstnerfamilie, hvor alle generationer er aktive. Anna Siek har udstillet i bl.a. Polen, Danmark, Tyskland, Finland, USA og Ægypten
www.siekart.pl

 

 

Erling Tingkær  f. 1948
Årup, Danmark

Maleren og billedhuggeren Erling Tingkær er uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Erling Tingkær arbejder både i traditionelle materialer som bronze eller stentøj og i det smidige fiberbeton. Hans mange udsmykninger til børneinstitutioner, skoler og boligområder kombinerer kunstnerisk værk og fysisk funktion, idet de opfordrer til klatren og leg. De mange studierejser rundt omkring i verden, især Mexico, spiller en stor rolle i hans finurlige, fabulerende formsprog. Han har lavet talrige udstillinger og udsmykningsopgaver lokalt og rundt omkring i Danmark samt i Paris og Hamborg.
www.erlingtingkaer.dk

 

Ole Vadsten  f. 1933
Odense, Danmark

Ole Vadsten er uddannet på Kunstakademiet i København samt Konstfackskolan og Konsthögskolan i Stockholm. Han har udstillet på Forårsudstillingen på Charlottenborg samt på Hollufgård. Ole Vadsten er desuden operasanger.

 

Helle Vinter  f. 1956
Århus, Danmark

Uddannet fra Kolding Kunsthåndværkerskole og Grafisk Skole. Helle Vinter arbejder med skulptur, maleri og collage og har lavet talrige udstillinger og udsmykningsopgaver i Danmark, Sverige, Polen og Japan. Desuden har hun undervist både i Danmark, St. Petersborg og Nagoya.
www.hellevinter.dk

 

Alan Webb  f. 1975
Toronto, Canada

Alan Webb har bachelor i Environmental Studies og i Arkitektur fra University of Waterloo, 1997-2000. Som arkitekt og lyddesigner har han en bred vifte af interesser, der omfatter feltoptagelser, gammeldags teknologier og vulkaner. Desuden underviser han i arkitektur på universitetet. Alan Webb driver LeuWebb Projects sammen med Christine Leu, hvor de beskæftiger sig med det bestandige og det flygtige i form af rum, lys, lyd og stoflighed. LeuWebb søger at aktivere offentlige rum ved at anvende kommunikationsteknologier samt hverdags- og genbrugsmaterialer.
leuwebb.ca

 

Willerup & Hartvig
Gilleleje, Danmark

Atelier Willerup & Hartvig består af billedkunstnerne Edel J.E. Hartvig og Jørgen Willerup. Edel Hartvig arbejder i mange forskellige medier, herunder bronce, gips, akryl og stentøj, mens Jørgen Villerup arbejder i stål. Begge er optaget af formernes relation til hinanden og rummet som definerende element. Sammen og hver for sig har de udstillet i bl.a. Danmark, Tyskland, Polen, Tyrkiet, Rumænien og Frankrig.