Erling Tingkær (DK)

Skavgræsklynge

 

Om værket:

Installation. 25 rør af compositstænger, kobberrør og andre materialer.

En skulpturel stabile, inspireret af skavgræsplanten, som breder sig ud i store områder af den fugtige underskov i Glisholm.

“Skavgræs er ikke en græsart, den tilhører padderokfamilien, og er blandt de allerældste plantearter, som i Karbonperioden
bredte sig ud over hele vores planet. Plantens rige indhold af især Kisel giver den en formidabel styrke. Kiselen sætter sig på overfladen som små knivskarpe krystaller, hvilket gør den velegnet til slibning og finpolering.

Jeg er dybt fascineret af tanken om, at denne plante i sin enkle opbygning har klaret sig gennem mere end 300 millioner af år – tænk engang, 300.000.000 !!!

Jeg inspireres af dens skulpturelle form. Stænglerne, der skyder i vejret i etager, danner lange yndefulde buer i toppen; kuppelformede sporehuse; står i klynger og vajer i vinden.”

 

Om kunstneren:

Maleren og billedhuggeren Erling Tingkær er uddannet på Det Fynske Kunstakademi. Erling Tingkær arbejder både i traditionelle materialer som bronze eller stentøj og i det smidige fiberbeton. Hans mange udsmykninger til børneinstitutioner, skoler og boligområder kombinerer kunstnerisk værk og fysisk funktion, idet de opfordrer til klatren og leg. De mange studierejser rundt omkring i verden, især Mexico, spiller en stor rolle i hans finurlige, fabulerende formsprog. Han har lavet talrige udstillinger og udsmykningsopgaver lokalt og rundt omkring i Danmark samt i Paris og Hamborg.
www.erlingtingkaer.dk