Ali Suaylem (IRAK/DK)

Engle, men…?

 

Om værket

Et æg knækker, og ud tumler et sæt siamesiske tvillinger. Den ene er blevet begunstiget med vinger og ønsker med det samme at flyve ud, den anden har ikke fået vinger og forsøger febrilsk at stoppe sin forbundne bror. En umulig kamp.

“Det er den kamp, jeg også selv har i hjertet i mange af livets forhold. Jeg har mit hjemland Irak i hjertet, men fordi jeg har vinger, vil jeg væk, og alligevel er jeg stadig forbundet. Mine figurer er altid en del af mig selv. Jeg kunne aldrig bare lave noget, der er pænt at se på. Der skal være noget mere, en slags billede af min sjæl og denne evige søgen efter det eksistentielle. Jeg tror, at mine motiver tiltaler mange menneser, fordi man kan genkende noget af sig selv i værkerne.”

De fleste af Ali Al-Harbis figurer består af få, velvalgte linjer; nærmest som en slags tredimensionel stregtegning. Og dét er netop missionen. En stræben efter enkelhed og transparens så beskuerens blik kan hvile på værket, men også vandre forbi og se naturens linjer igennem hans.

Om kunstneren
Billedhuggeren Ali Suaylem er uddannet på Kunstakademiet i Bagdad. Hans foretrukne materiale er bronze. I sine skulpturer udfolder han et ekspressivt, frit fabulerende fortælleunivers, som kredser om krigserfaringer og eksistentielle grundvilkår. Ali Al Harbi har bl.a. udstillet i Bagdad, Jordan, København, Roskilde og Odense.