Kai Teichert (D)

Figurine

 

Om værket:
Udgået træstub med to nøgne grene, bemalet med hvid, biologisk nedbrydelig farve.

Figurine er en såkaldt “intervention”, dvs et værk der sættes nænsomt og umærkeligt som et lille spor i det fysiske rum. Figurinen udfolder sig med skavgræsset som bagtæppe og opfører en sidste yndefuld dans, før naturen går sin gang og den forsvinder helt.

 

Om kunstneren:

Den tyske kunstner Kai Teichert er uddannet på Staatliche Akademie der Bildenden Kuenste Karlsruhe (BFA, Skulptur) og Staatliche Hochschule für Bildende Künste “Staedelschule” Frankfurt/Main, (MA, Maleri).

Teicherts kunst tager udgangspunkt i det figurative maleri og skulptur. Teichert arbejder ofte med samtidige temaer som får et pust af kunsthistorie i finurlige og underfundige referencer, ofte med sexuelle undertoner. Værket Teufelsee, 2015, er kunstnerens arbejde med oplevelser fra en sø i udkanten af Berlin. Om sommeren kommer folk af alle mulige forskellige demografier og sociale lag og bader nøgne. Der er en ro og en accept af forskelligheder som Teichert finder både befriende og karakteristisk for nutidens Berlin.

Kai Teichert er også kendt for sine farvede portrætbuster, bl. a. af kanslerne Schröder og Merkel samt den tidligere tjekkiske præsident Vaclav Havel

Teichert har udstillet på Leslie-Lohman Museum, NYC, Kunstverein Familie Montez, Frankfurt/ Main, Saarländische Galerie, Palais am Festungsgraben Berlin, Otto Huset Culture House Finnøy Stavanger, Norge, Nationaltheater, Prag, Tjekkiet, m. v. og er repræsenteret i mange internationale kunstsamlinger rundt omkring i verdenen. Kai Teichert bor og arbejder i Berlin