“Two Halves of a Whole” af Kip Jones (Toronto)

“Two Halves of a Whole” af Kip Jones (Toronto)

Den canadiske kunstner Kip Jones har netop færdiggjort det værk, han har skabt under sit arbejdsophold. Nu har han generøst udlånt det til ArtParken, og vi er glade og stolte over at præsentere det i den gamle æblehave. hvor det står og spiller i lys og skygge imellem frugttræerne.

“Two Halves of a Whole” består af et hegn af sortrøgede naturgrene opsat i en cirkelform på 3 m i diameter. I hegnet er indsat to grene sandstøbt i bronze og aluminium.

Kip Jones siger selv om værket: “Two Halves of a Whole kredser om ildens magt som et grundprincip bag vores globale samfund. Værket refererer til fortiden, men stiller samtidig spørgsmål til fremtiden med hensyn til at finde en harmonisk balance mellem natur og teknologi. Two Halves of a Whole består af tre delelementer: De forkullede, flækkede grene og de to grene støbt i hhv. bronze og aluminium interagerer med hinanden gennem deres forbindelse til ild. Metaldele er støbt som to halvdele af samme gren, og for mig står de for sammenhæng og enhed i vores verden.”

Kip Jones arbejder med komplekse rumforhold i stedsspecifikke installationer og offentlige udsmykninger samt med tegning, collage og objekter. han er uddannet på kunstlinien ved Concordia University i Montreal og har mange års erfaring i støbningsteknik. Han har en lang række canadiske og internationale udstillinger bag sig. Kip Jones bor og arbejder i Toronto.

Facebookmail
Facebook