Richard Jochum (AU/USA)

Richard Jochum (AU/USA)

Den østrigsk-amerikanske kunstner Richard Jochum skaber to værker i ArtParken denne sommer.

I det ene værk  leger han med myter, eventyr og hvad lukkede æsker gemmer på. Tre gamle kister sættes på døde, flækkede træer, der saves til i toppen, så de fungerer som meterhøje piedestaler. Værket tematiserer herregården, skoven og stedets mange fortalte og ufortalte historier.

Humoren og den umiddelbare tilgang til værket er betegnende for Richard Jochum, og det ses også i hans andet projekt til ArtParken, hvor han skaber glitrende stykker kæmpeslik ved at svøbe kampesten i gult brandfolie. Både kisterne og de søde sager reflekterer tanken om, at kunsten er en gave mennesker giver og tager imod.

Richard Jochum er konceptkunstner og opererer med en bred vifte af medier med fokus på video, interaktiv installation og medier. Han betegner sig selv som post-minimalistisk og post-konceptuel.

“Jeg tror på kunsten mere som en kraft end som udsmykning. Jeg tror, at det er kunstens opgave at finde nye billeder for den tid, vi lever i. Billeder, som udtrykker de betingelser og problemer, vi kæmper med, eksistentielt, politisk, fysisk og globalt. Jeg stræber efter at finde disse billeder.
Mit kunstneriske arbejde er ofte integreret i et lokalsamfund, og jeg inddrager tit publikum i værket. Jeg tror på spændende møder mellem dem, der skaber kunsten, og publikum. (…) Publikum kan lære os at se ting, vi ikke har lagt mærke til før. I min forståelse er intelligens og kreativitet dybt sociale egenskaber.”

Richard Jochum er uddannet ved kunstakademiet i Wien og i dag medlem af Elizabeth Foundation for the Arts samt professor i kunst på Columbia University i New York. Han har langt over 100 internationale udstillinger bag sig og har modtaget flere priser for sine værker.

Læs mere om Richard Jochum her.

Facebookmail
Facebook