Songs for a Sailor – Iceland in my Heart

Songs for a Sailor – Iceland in my Heart

Maleri af Birgitte Lykke Madsen og fotografi af Sigrún Ögmundsdóttir

19. oktober – 12. november 2017

Foyergalleriet
Gæsteatelier Hollufgård
Hollufgårds Allé 26
5220 Odense SØ

Fernisering: Torsdag d. 19. oktober kl. 16-18
Åbning v./ Annette Bogø Lybert, leder af Nordatlantisk Hus

 

 

Sigrún Ögmundsdóttir har arbejdet som grafiker og maler siden sin uddannelse på Det Fynske Kunstakademi (1986-1990). Hun er medlem af foreningen Islensk Grafik og i bestyrelsen af Gran Nordica. I de sidste år har fotografiet været en del af Sigrún kunst. Hun har brugt fotografiet både i sin grafik, på plexiglas og i andre mixed media. værker der er inspireret af Island, naturens former og farver: fra de små ting som sten, til bjergene og landskabet. Lys og tekstur er også noget hun udforsker.

Birgitte Lykke Madsen er også uddannet fra Det Fynske Kunstakademi (1981-86) på malerskolen under Bendt Veber, PO Hansen, Eiler Madsen og Jes Fomsgaard. Alle fire undervisere har haft indflydelse på hendes måde at angribe maleriet på. Bendt Veber, med sin udsøgte farvesans, PO Hansens friskhed og kolorisme, Eiler Madsen med sin formsans og ekspressionisme og Jes Fomsgaard, der ”maler” tegningen ud af lys og mørke.

Nye påvirkninger er kommet til gennem årene og én af de mere skelsættende er mødet med den islandske natur. For hvert besøg i Island bringer nye farver og former, lys og mørke med sig. Mødet med ishavet og bådenes færd blev et markant vendepunkt i 2013.

Samme år mødte Birgitte Sigrún Ögmundsdóttir i Reykjavik, hvor Sigrun viste en smuk fotopolymér-suite ud fra fotos af bjerget Esjan. En udstilling i Nordatlantisk Hus i Odense i 2015, startede deres udstillingssamarbejde og rejsefællesskab i Island.

På denne udstilling ”Songs for a Sailor – Iceland in my heart” har Birgitte Lykke Madsen derfor naturligt inviteret Sigrun med, da hun med sine fine fotos beskriver den glæde og inspiration, man finder i det islandske landskab.

Daglig leder af Nordatlantisk Hus, Annette Bogø Lyberth, har herigennem lært deres værker at kende og vi er glade for at netop hun åbner nærværende udstilling.

 

Udstillingen er åbent daglig kl.10-16 eller efter aftale med Birgitte Lykke Madsen, tlf. 21 78 75 43., www.lykkemadsen.dk

Facebookmail
Facebook