Ida Guldhammer (DK)

Kæmpeblyanter i skovbunden

 

Om værket:

Asketræerne i Glisholmskoven er som størsteparten af sine artsfæller i Danmark ramt af svampesygdommen ”aske-optørrer”. Som elmesygen for år tilbage tog livet af elmene, gør denne svamp det af med asketræerne. De er blevet fældet, og skoven ligner en motorsavsmassakre. Af hensyn til biodiversiteten er træerne efterladt i skovbunden og vil forgå naturligt med årene.

Det var det syn der mødte mig i vinters, da jeg gik en tur i skoven. Det var meget dramatisk og kunne minde om et giganternes mikadospil. Eller, ved nærmere eftertanke, kæmpeblyanter, der kunne trænge til at blive spidset.
Det har jeg så gjort og hvem ved? Måske en stor digter vil gribe fat om en af dem og skrive sit livs eventyr.

 

Om kunstneren:

Ida Guldhammer er uddannet ved Århus Kunstakademi og på Designskolen i Kolding som tekstildesigner og væver. I dag arbejder hun udelukkende med papir, hvor hun eksperimenterer hun med geometriske former og overfladestrukturer. Desuden beskæftiger hun sig med LandArt, hvor hun kredser om farvede objekter i landskabet. Ida Guldhammer er medlem af bl.a. Dansk Billedhuggersamfund og IAPMA og har udstillet i bl.a. Danmark, Tyskland, Polen, Italien og USA.