Amerikansk kunstner skaber miljøvagtpost til Skulturparken

Amerikansk kunstner skaber miljøvagtpost til Skulturparken

Den amerikanske kunstner Marguerite Elliot var artist-in-residence på Hollufgård i September måned. I blandformsværkstedet skabte hun  en stor metalskulptur, der nu er opstillet i Skulpturparken ved indkørslen til værkstederne. Værket er en del af en serie, som hun kalder “Sentinel” (en person, som står vagt), og som bl. a. indbefatter “Arctic Sentinel”, skabt under et ophold i Kemijarvi i det nordlige Finland. samt flere værker placeret i USA. Skulpturen på Hollufgård krones af et vikingeskib på udkig efter en sikker havn. Skibet guides af Freja, den nordiske gudinde for kærlighed og skønhed. To gyldne løvblade hænger fra en tynd wire og minder os om vores forbindelse til jorden

Jeg voksede op på en lille gård i det landlige Virginia og tilbragte mange timer med at gå langs åerne og kommunikere med naturen. Jeg blev fascineret af landbrugsmaskiner og elskede at se min far lave ting. Den kunst, jeg skaber i dag, har en direkte forbindelse til mine barndomsår på landet. Jeg føler en dyb tilknytning til naturen og den naturlige livscyklus. Jeg er bekymret over den aktuelle miljøødelæggelse, tabet af arter og de uigenkaldelige miljøændringer, der finder sted over hele verden. Mit arbejde fungerer både som en relikvie og en helligdom over det, der går tabt eller snart vil gå tabt.

Marguerite Elliots vagtposter sammenfletter religiøse symboler og elementer fra ældre kulturer med referencer til mobilmaster, der fungerer som moderne totemer. “Sentinels” står i landskaberne og udsender symbolske advarsler om vores hensynsløse ødelæggelse af jorden og lægger sig således i forlængelse af kunstnerens livslange dedikation til naturern. Som billedhugger og kurator har hun siden 1970’erne beskæftiget sig med sociale, politiske, feministiske og økologiske problematikker, og hendes tidlige arbejder er dokumenteret i Getty Museums arkiver.

Marguerite Elliot bor og arbejder i Marin County, i San Franciscos Bay Area. Hun har utallige udstillinger i San Francisco, Los Angeles og New York bag sig og er repræsenteret i samlingerne på Museum of Modern Art.

Læs mere her: margueriteelliot.com

Facebookmail
Facebook