Artist talk med Baldur Burwitz

Artist talk med Baldur Burwitz

Tirsdag d. 24. september, kl. 17-19, i Projektværkstedet


Hollufgård Artist Residence
Projektværkstedet
Hollufgårds Allé 26
52320 Odense SØ

Det er en stor glæde for AiRFyn at invitere til artist talk på Hollufgård med den tyske kunstner Baldur Burwitz, som er på en måneds arbejdsophold i Assens kommune sammen med den hollandske kunstner Cora Jongsma. Begge kunstnere er inviteret af Assens kunstråd for at arbejde med temaet ”Omsorg for kloden, økologi og bæredygtighed”.

Baldur Burwitz, årgang 1971 og bosiddende i Hamborg, kan bedst betegnes som multikunstner. Han føler sig ikke bundet af et bestemt medie, men benytter sig af alt fra maleri, grafik og skulptur til assemblage, installation og happening, som han bruger til at iscenesætte og belyse fænomener som eksempelvis sociale skel, racisme, økologi, imperialisme eller kønsroller.

Installation og happening har en fremtrædende plads i hans arbejde, og han viger ikke tilbage for at inddrage publikum på en måde, der får konsekvenser:  I en udstilling i Ahrensburg i 2015 iscenesatte han det elitære kulturliv, hvor nogle mener de har en særlig forrang. Udstillingsområdet var delt i to ved hjælp af et afspærringsbånd. I den ene del blev serveret pølser, i den anden del indrettede han et VIP-område med pindemadder og champagne og helt åbenlyst mere spændende aktiviteter. Der var kun adgang til VIP-området med limiterede billetter, som blev uddelt uden hensyn til social og kulturel statuts, hvilket skabte røre blandt medlemmer af kultureliten, som blev afvist ved døren og også gik ud over en fremstående lokal kulturpolitiker.

Humoren er en vital del af hans arbejde, som da han lader to søløver intervenere i åbningstalerne til Art-Karlsruhe, eller bygger en robothøne i overstørrelse, som vandrer planløst rundt i udstillingsrummene, mens den rister kroketter, som den skider ud med jævne mellemrum.

Uanset hvad Baldur Burwitz vælger at gribe fat i, venter der en spændende artist talk med kant og humor fra en farverig kunstner. Alle er velkomne i Projektværkstedet på Hollufgård tirsdag d. 24 september kl. 17-19

 

Tag også et smugkig på baldurburwitz.de

Facebookmail
Facebook