Fernisering: Kunstnerduoen LYD PORT skaber temporært lydværk i Skulpturparken

Fernisering: Kunstnerduoen LYD PORT skaber temporært lydværk i Skulpturparken

Tre konkylier orkestrerer motorvejens og skovens lyde
Kunstnerduoen LYD PORT skaber nyt temporært værk i Skulturparken på Hollufgård

2. oktober – 2. november
Fernisering: Fredag d. 2. oktober, kl. 16
Mødested: Gårdspladsen på Hollufgård Artist Residence

Lægger man øret til en konkylie, kan man, som igennem et telefonrør, høre havets summen, selv langt fra kysten.

Velkommen til udendørs fernisering, omgivet af sensommerskovens farver i Skulpturparkenpå Hollufgård. Vi præsenterer lydkunstnerduoen LYD PORTs nye værk, ”Konkylie 1, 2, 3”, en temporær lydskulptur skabt specielt til parken. Ferniseringen fungerer også som en slags optakt, for LYD PORT vender tilbage igen næste år, når vi præsenterer SkulpturOdense’21 i Skulpturparken.

”Konkylie 1, 2, 3” er et kombineret skulptur- og lydværk, som består af tre objekter, formet i kobber omkring tre sten fundet i Skulpturparken på Hollufgård. Den ene skulptur fungerer som en konkylie. Når man lægger øret til, forstærkes blodets susen i lytterens øre til et dynamisk lydhav; den anden konkylie er lydløs og ligger som en lukket skal i skovbunden; den tredje konkylie er vidt åben og fungerer som højttaler for et lydværk som afspilles via publikums egen smartphone. Lydværket tager udgangspunkt i støjen fra motorvejen, der sammen med skovens lyde af knitrende blade og knasende grene skaber et dynamisk støjhav. I bearbejdningen af lydoptagelserne fremhæver LYD PORT de eksisterende toner og klange, som farves yderligere af kobberskallen, der fungerer som højttalertragt og tilfører en egen akustik til lydbilledet.

Publikum kan streame lydsiden via en QR-kode og afspille den fra deres egen smartphone. Hvis smartphonen placeres i kobberobjektet, fungerer dette som en klangskål der forstærker og farver lyden med toner af metal.

LYD PORT er en tværæstetisk kunstnerduo skabt af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt i 2017. De er i deres værker optaget af at skabe rum, lyd og sanselighed. Mai Ane og Morten er begge uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium i Elektronisk Musik og Lydkunst. I februar 2020 debuterede de med deres scenekunst hybrid Macro Plastic – en musikalsk fortælling om plastikforurening i et sanselig univers, for klassisk kor, duoen som solister og elektronike soundscapes. Macro Plastic havde premiere på Den Fynske Opera i 2020.

Fernisering d. 24. september kl. 15
Sammen med LYD PORT går publikum i samlet flok igennem skoven og hen til værket. Duoen giver en kort introduktion til ”Konkylie 1, 2, 3” og deres tanker bag.

Facebookmail
Facebook