Fra Melbournes sol til det kolde Nord

Fra Melbournes sol til det kolde Nord

Beatrice Magalotti er artist-in-residency i sept.-aug.

Der er langt fra Australiens solrige klima til det rå danske landskab, både mentalt og kulturelt. Måske derfor har den australske kunstner Beatrice Magalotti valgt båden som ledemotiv for sit 2-måneders arbejdsophold på Hollufgård. For hende er båden et migrationsmotiv – ikke så meget politisk, men snarere som en manifestation af den mentale rejse man foretager i mødet med fremmede kulturer og landskaber. Forud for Hollufgård gennemførte Beatrice Magalotti et residency-ophold på Island. At arbejde i et fremmed land er for Beatrice en måde at bryde ud af komfortzonen og udfordre sig selv et sted, hvor alt er fremmed – klimaet, kulturen og menneskene. Ikke mindst har det været en arbejdsproces hvor intet var planlagt på forhånd, og hvor ideerne opstod under arbejdet i værkstedet.

Bådene er formet i voks, med anvendelse af forskellige naturlige og håndarbejdede materialer – fra birkekviste samlet i Glisholmskoven til små broderier, håndlavede fugle og sammensyede lærredsstykker. Resultatet er en fascinerende lille flåde af nærmest venetiansk karakter, hvor hver båd bærer sit eget aftryk af natur- og kulturfragmenter i stadig skiftende mønstre. 

Når hun vender hjem til Melbourne vil hun støbe voksfigurerne i bronze. Beatrice arbejder hen imod en udstilling som består af de arbejder der er opstået under hendes to residency-ophold på Island og hos os i Danmark. 

beatricemagalotti.com

Facebookmail
Facebook