Gæstekunstner nov-april: Freja Niemann Lundrup

Gæstekunstner nov-april: Freja Niemann Lundrup

For Freja Niemann Lundrup står håndværket i centrum, bearbejdningen og formningen af et håndgribeligt materiale. Freja arbejder med menneskekroppen i sine værker – ikke det formelle ydre billede af kroppen, men det komplekse virvar af biologiske, psykologiske og sociale påvirkninger, som optages i kroppen, bliver en del af den og dermed transformerer
den.

Freja arbejder både med enkeltværker og installationer. I øjeblikket bruger hun huggepladsen på Hollufgård til at færdiggøre et værk i 4 dele, udført i grønlandsk marmor. Den ene del skal opstilles i Skulpturparken på Hollufgård, de øvrige tre bliver spredt ud på en soloudstilling i Holland samt Artweekend i Århus og Artweek i København. Spredningen er bevidst. Værket fungerer som et landkort over kroppen, hvor hvert fragment er et delkort, der kan læses for sig og samtidig indgår i det store kort.

Freja Niemann Lundrup tog afgang fra Det jyske Kunstakademi sidste år og har desuden studeret ved Hochschule für Künste i Bremen. Hun har haft flere gruppeudstillinger i Danmark og Tyskland og er repræsenteret med et værk i St. Heddinge Skulpturpark på Stevns.

Facebookmail
Facebook