Gæstekunstner feb-marts: Tone Melbye (N) i “la Chouette”

Gæstekunstner feb-marts: Tone Melbye (N) i “la Chouette”

Hollufgård har usædvanligt og spændende besøg for tiden. Den norske forfatter, musiker og illustrator Tone Wasbak Melbye er gæst, og hun har ikke brug for et værelse for, som hun siger, “jeg er bosat der, hvor jeg parkerer huset”.

Huset og det liv, der leves i det, er Tones kunstværk. “Jeg er et overgangsvæsen. Med det mener jeg, at jeg primært eksisterer i grænselandet. Mit hus er et forsøg på lave et hjem i dette grænseland, og på at udvide rummet imellem ting, hvor nye ting kan opstå.” 

Hun voksede op med en far, som var snedker, og da han døde for lidt over et år siden, efterlod han en masse værktøj, materialer og drømme. Det brugte Tone til at bygge sit rullende hjem, “la Chouette”. Det betyder “lille ugle” og relaterer til farens familienavn, Uglehus. Men huset er ikke kun en måde at mindes på, det er også Tones måde at skabe et leverum, der passer til kroppen og sindet, tilpasset hendes bevægelser og måde at være til stede i et rum på.

Tone Melbye rejser langsomt. Hun har ikke travlt. Nu er hun nået fra Norge til Danmark, og i princippet er der ingen grænser sat for rejsen. Foreløbig har hun slået sig ned hos os indtil påske og bruger tiden på småreparationer af huset og på at skrive og lave musik.

Tone Wasbak Melbye er bl.a. forfatter til romanen “Kunsten å være død i Wales” og udkommer med en digtsamling på Tegn forlag til efteråret.

Læs mere her

Facebookmail
Facebook