Gamle guder rejser sig af nye søer

Gamle guder rejser sig af nye søer

Her i sommer er der fuld aktivitet på huggepladsen i Gæsteatelier Hollufgård. Billedhuggeren Niels-Erik H.v. Øhlenschlæger er i gang med et stort skulpturprojekt, som skal stå færdigt i sensommeren og installeres i ArtParken.

Niels-Erik H. v. Øhlenschlæger har hentet inspiration fra Danmarks oldtid til en antropomorf skulpturrække. “Gamle guder rejser sig af nye søer” består af 6 monumentalskulpturer i egetræ. Skulpturerne, som måler mellem 2,5 og 4 meter skal stå i en række, som går fra det nyanlagte søområde ud mod motorvejen og ind mod engområdet ved Glisholmskoven, hvor den kulminerer i en 4 meter høj skulptur, som rejser sig af mosens mørke vand.

De enkelte skulpturer vil stå øst-vestvendt, så morgensolen vil stråle igennem øjnene, hvorimod de vil stå med mørke eller røde øjenhuler hen imod solnedgang. Lyset vil have en konstant effekt på skulpturenes udtryk og bevægelse, efterhånden som dagen vandrer fra lys imod mørke.

Lys og mørke, myter og nutid
Blandt mosefundene fra den danske oldtid befinder sig mystiske figurer, som har beskyttet den vandrende på hans færd igennem sø og mose og sikret, at han nåede sikkert igennem disse mystiske steder, som måske var porte mellem menneskenes og den underjordiske verden.

Nu rejser de gamle guder sig så igen fra det nyetablerede søområde og vogter over de vandrende. I skarp kontrast til den rasende trafik på motorvejen og nutidens opskruede tempo, fascinerer de i det skiftende lyst og giver beskueren referencer til lyse og mørke sider i tiden og i sig selv.

Oplev værket fra d. 2. september.

 

Facebookmail
Facebook