Hollufgård indgår ny udvekslingsaftale med CaSa i Mexico

Hollufgård indgår ny udvekslingsaftale med CaSa i Mexico

Hollufgård Artist Residence har igennem flere år opbygget et netværk af europæiske residencies, som vi udveksler kunstnere med, heriblandt de finske Taidekeskus Mäitinranta i Tampere og Taidekeskus Antares samt Künstlerhaus Lukas ved Rügen i Nordtyskland. Vi er rigtig glade for at udvide paletten, så vi nu også kan tilbyde vores medlemmer ophold på CaSa i Mexico.

CaSa (Centro de las artes de San agustin) er beliggende i San Augustin Etla, 20 km nord for Oaxaca City. Dets vigtigste funktion er at tilbyde kurser for alle aldersgrupper, fra almen undervisning i kunst til masterclass- og diplomkurser, og stedet er således et tilbud, både til den lokale befolkning og til kunstnere fra hele Mexico. CaSa var oprindeligt en tekstilfabrik, men for 10 år siden købte den anerkendte lokale kunstner Francesco Toledo det kæmpe bygningskompleks. Via fonde og støtte fra delstatsregeringen har de gamle bygninger gennemgået en fin og nænsom renovering, så de i dag fremstår meget autentiske i det ydre, men rensede og renoverede indenfor.

CaSa er ikke et recidency i egentlig forstand, men Hollufgård har indgået en speciel aftale om udveksling af kunstnere, således at vi hvert år kan sende et medlem på et ophold af op til til 3 måneders varighed i CaSa og modtage en mexicansk kunstner på Hollufgård. Residenterne udvælges af ledelserne på hhv. Hollufgård og CaSa.

CaSa tilbyder foto-, grafik- og papirværksted og stiller et privat atelier til rådighed. Residenten forventes at arbejde med et projekt på stedet og/eller afholde kursus. Ophold tilbydes fortrinsvist i vinterperioden.

Vi har endnu ikke fastsat deadline på ansøgninger, men indtil da opfordres interesserede til at kontakte kontoret.

Læs mere om CaSa her:

 

Facebookmail
Facebook