Indtryk fra SkulpturOdense’21

Indtryk fra SkulpturOdense’21

Torsdag d. 1. juli åbnede en af Odenses største kulturbegivenheder i Skulpturparken på Hollufgård: Udstillingen viste 34 værker af 49 danske og internationale kunstnere i herregårdsparkens skønne sommerlandskab. Et af dagens højdepunkter var opførelsen af det store gesamtkunstwerk “Love-All”,  skabt af de fem deltagere i Hollufgårds residency-program 2020-21, “Brydningstid”.

Brydningstid – to epokers pejlinger i det ukendte

En tidsalder præget af omvæltninger, krige, terror, klimakrise og identitetskamp, som udspiller sig med 100 års omvæltninger og verdenskrige som bagtæppe.

Udstillingen tematiserede udryddelsen af insekter, vandmangel, krigsdøde, det moderne menneskes arkæologiske levn, det antropocæne … Indfaldsvinklerne til emnet “Brydningstid” var utallige. Vi gav kunstnerne maksimal frihed til at boltre sig inden for emnet, og de skuffede ikke. Professionelle samtidskunstnere og akademistuderende leverede hver som en stærke og tankevækkende værker af høj karat.

 

Gesamtkunstwerket

Værket “Love all” udspillede sig i tennisuniverset, og det kredsede om friheden som dilemma under en global pandemi, og om at insistere på at skabe kunst under nedlukning og restriktioner. Kunstnerne samarbejdede virtuelt hele vinteren. Og i de sidste seks uger op til åbningen arbejdede de på højtryk i værkstederne for at skabe værkets elementer og samlet delene til en helhed.

Komponisten og performancekunstneren Marcela Lucatelli (DK/BRA) opførte performancedelen sammen med en strygerkvartet bestående af fire musikere fra Det Fynske Musikkonservatorium. Digteren Morten Søndergård (DK) reciterede værkets tekst, og hele forestillingen var iscenesat med skulpturelementer skabt af de tre billedhuggere Birgitte Christens (DK), Lisa Kottkamp (D) og Miroslaw Bach (PL).

Facebookmail
Facebook