FOR RESIDENTER

Hollufgård Artist Residence – Skulpturpark
Hollufgård er et dansk artist residence, medlem af ResArtis og beliggende ved herregården Hollufgård fem kilometer syd for Odense. Hollufgård tilbyder værkstedsfaciliteter og overnatningsmulighed for danske og udenlandske kunstnere på kortere- og længerevarende arbejdsophold.

Gæstebolig
Der er 5 enkeltværelser samt fælles opholdsrum og fælles køkken, toilet, brusebad og vaskemaskine.

Priser
Værelse: 200,- DKK/nat or 1000,- DKK/uge
Pris for medlemmer/studerende ved DfK: 100, – DKK/nat or 500, – DKK/uge

Værkstedsplads: 500, – DKK/uge or 2000,-DKK/måned

Værkstedskort (kun for medlemmer): 2000,- DKK/år

Hollufgård Artist Residence – Skulpturpark er støttet af Staten og Odense Kommune og kan derfor tilbyde ophold til meget lave priser. Derudover ydes der ikke støtte til gæstekunstneres rejse og ophold.

Ansøgning om gæsteophold *
Gæsteophold tildeles for max. 6 måneder.

Kunstnere, der ønsker arbejdsophold på Hollufgård, skal indsende en skriftlig ansøgning, der som minimum skal indeholde: 

Kunstnerisk CV
Hensigten med opholdet
Værkstedsbehov
PDF ell. andet egnet format med mindst 6 værker skabt indenfor de sidste 5 år 

Ansøgninger behandles løbende af bestyrelsens forretningsudvalg.

Artist talk
Vi arrangerer meget gerne en artist talk i løbet af opholdet. Vores artist talks er offentligt tilgængelige og holdt i en uformel atmosfære. Arrangementet kan relatere til kunstnerens arbejde generelt og/eller kunstnerens arbejde under opholdet, samt meget gerne det kulturmiljø, kunstneren kommer fra. En artist talk er typisk af ca. 1 times varighed og programsættes på forhånd til at finde sted hen imod slutningen af opholdet. Hvis der er spørgsmål, bistår vi gerne med råd og vejledning til arrangementet. 

Ansøgning stiles til:
Hollufgård Artist Residence – Skulpturpark
Hollufgårds Allé 26
DK-5220 Odense SØ, 

eller 

mail@gah.dk 

Værksteder, maskiner og materialer
Vi råder over fem specialværksteder: bronzestøberi, stenhuggerplads, smedie, blandform og grafisk værksted samt to projektværksteder og en række mellemstore malerværksteder. 

Residenter tildeles et separat værksted af en størrelse tilpasset deres behov.

I specialværkstederne findes ovne, kompressor, svejsegrej, blandemaskine til ler og beton samt lastvogn med kran. El-værktøj, som f.eks. vinkelsliber og boremaskine, samt andet håndværktøj forefindes i mindre omfang. Du skal selv medbringe løsdele, såsom mejsler, bor og diamantskiver. Det grafiske værksted er udstyret med stor trykpresse samt serigrafi (se hjemmeside).

I Billedhuggerbutikken kan der købes materialer, primært til brug for bronzestøbning. Vi er naturligvis behjælpelige med at indkøbe nødvendige materialer og værktøj. 

Brug af værkstederne
Værkstederne er for professionelle kunstnere som behersker de håndværk, der hører til faget. Brugeren forventes at være selvhjulpen i håndværksmæssig henseende, og gæsteatelieret yder ikke undervisning i tekniske færdigheder. Hollufgårds medarbejdere er primært ansat til at vedligeholde maskiner, redskaber og bygninger. 

Men vi er naturligvis behjælpelige med at skaffe faglig bistand, mod afregning. Kollegerne på stedet giver også gerne en praktisk håndsrækning og tips.

Alkohol og rusmidler
Det er tilladt at nyde alkohol på stedet og at ryge udendørs. Derimod er rygning og enhver nydelse eller påvirkning af alkohol og rusmidler strengt forbudt i værkstederne. En overtrædelse af reglerne medfører øjeblikkelig bortvisning.

Praktiske forhold
Vores faciliteter benyttes både af residenterne og af de lokale kunstnere. Residenten kan derfor forvente en god faglig og social kontaktflade i et levende og inkluderende miljø. Antallet af kolleger, som arbejder på stedet, kan dog variere i perioder.

Transport
Tog: Der er hyppige forbindelser til Odense fra Kastrup Lufthavn og Hovedbanegården. Ved Odense Banegård er der busforbindelser i timetakt (gå til hovedindgangen og vælg udgangen i retning af sporene: Plads B, bus 22 mod Tornbjerg).

Bil: Hollufgård ligger ved afkørsel 49 på den fynske motorvej.
Bus: Der er busforbindelse (22) til centrum ca. en gang i timen samt bus 82, ca. 10 min. gang fra Gæsteatelieret i Neder Holluf, hvor du også finder den nærmeste dagligvarebutik.

Cykel: Hollufgård råder over 3 cykler som frit kan benyttes. Odense har et meget veludbygget net af cykelstier. Der er ca. 15 min. å cykel til indkøbscenter og byggemarked, og ca. 30 min. til bymidten.  

Forsikring
Arbejdsskade- ulykkes- og ansvarsforsikring tegnes af residenten. Hollufgårds forsikringer dækker kun medarbejdere. Det samme gælder tyveriforsikring af værktøj, materialer og værker. 

Udstillinger og salg
Gæstekunstnere inviteres altid til at deltage i vores aktuelle udstillinger og andre igangværende arrangementer. I forbindelse med salg, der formidles af Hollufgård, beregner vi en provision på 10 %, dette gælder såvel medlemmer som gæstekunstnere. 

Skulle du have yderligere spørgsmål, er du meget velkommen på mail@gah.dk, vi ser frem til at modtage din ansøgning.